Ceai negru cu trandafir

e 40g (20 doze x 2g)
Ceaiul negru cu trandafir reprezinta o combinatie delicata si rafinata, unica prin savoare si prospetime. Mireasma placuta si linistitoare a petalelor de trandafir imblanzeste gustul astringent si puternic al frunzelor de ceai negru, conferind amestecului efecte fortifiante, mineralizante, puternic detoxifiante.

Compozitie: frunzele arborelui de ceai – Theae sinensis Folium si petale de trandafir – Rosae petalum. Arborele de ceai – Camellia sinensis si trandafirul cu frunze incretite -Rosa rugosa sunt specii originare din Extremul Orient.

Actiune: antioxidanta, vitaminizanta; petalele de trandafir ii confera o aroma delicata si rafinata, si totodata actiune astringenta, antiseptic intestinala, antipiretica, antiinflamatoare, fortifianta, mineralizanta.

Utilizare: in stari emotionale, in stari de raceala si gripa, laringite, in diaree.

Mod de preparare: infuzie: se toarna o cana de apa clocotita peste 1 pliculet de ceai; se lasa acoperit timp de 5 minute. Se bea ca atare sau se indulceste dupa gust.

Mod de utilizare: 2-3 cani pe zi. Se poate consuma si rece cu gheata si lamaie. Atentie! Nu este indicat a se administra copiilor sub 10 ani, femeilor insarcinate si persoanelor anemice. Nu este recomandat a se consuma dupa ora 1700.