Ceai negru cu lamaita

Ingrediente: Ceai negru – frunze de Camellia sinensis L., Fam. Theaceae, frunze și tulpini de lemongrass, Cymbopogon citratus L., Fam. Poaceae

Stiati ca:

  • Folosit fără excese, ceaiul poate avea efecte miraculoase asupra organismului uman. Creşterea nivelului de concentrare, îmbunătăţirea memoriei, a stării de alertă sunt câteva dintre efectele benefice ale ceaiului consumat în mod regulat, dar în cantităţi moderate. Antioxidanţii din ceai curăţă întregul organism şi au efect asupra procesului de îmbătrânire sau a depozitelor de colesterol.
  • Iarba de lamaitaa fost utilizata deaborigeniiaustralieniinmedicina traditionala. Unstudiu efectuat de oechipăde la UniversitateaGriffithdin Australiaa confirmat faptul că lemongrass estela fel deeficienta caaspirinapentrutratarea durerilor de capși amigrenelor.

Produsul nu contine arome sau coloranti.

Mod de preparare: se toarna o cana de apa clocotita peste 1-2 pliculete de ceai, se lasa la infuzat 2-8 minute. Cu cat timpul de infuzare este mai lung, cu atat creste continutul in taninuri  al infuziei.

Mod de administrare: 1-2 cani pe zi. Ceaiul negru contine cofeina si de aceea se recomanda consumul infuziei in prima parte a zilei.