Amestec suedez

e 80g

Compozitie: Flori de salc̢m РAcaciae Flos, iarba de maghiran РMajoranae Herba, flori de galbenele РCalendulae Flos, iarba de calapar РCrysanthemum balsamitae Herba, iarba de troscot РPolygonii Herba, radacina de tataneasa РSymphyti Radix, fructe de ienupar РJuniperi Fructus, radacina de angelica РAngelicae Radix, radacina de st̢njenel РIridis Radix, flacon de 30 ml extract de aloe.

Actiune: tonic generala, de fortificare si vitalizare a sistemului nervos, circulator si a aparatului digestiv.

Utilizare: in mod traditional in echilibrarea functiilor somatice si vegetative. Extern se poate folosi pentru calmarea zonelor dureroase – edeme, rani superficiale, intepaturi de insecte.

Mod de preparare: se pun 80 g plante intr-un vas de sticla sau de ceramica, cu capacitatea de 2 l, se toarna 1,5- 1,7 l alcool de cereale de 38-40 0 peste amestec. Vasul se acopera si se lasa la soare sau la loc caldut 14 zile, timp in care se agita continutul de 2-3 ori pe zi. Dupa aceasta etapa se strecoara, se adauga extractul de aloe si se pune in sticlute brune; se pastreaza la frigider.

Mod de utilizare: Intern se administreaza o lingurita de 3 ori/zi, ca atare sau diluat in ceai. Extern se aplica sub forma de comprese calde.