Home > Produse > Ceaiuri Traditionale > Ceai de cimbrisor
Ceai de cimbrisor
e 50g
Compozitie: tulpini, frunze si flori de cimbrisor - Thymus serpyllum, fam. Lamiaceae.

Actiune: antiseptic intestinala, carminativa, diuretica, tonic aperitiva, vermifuga, expectoranta si calmanta a centrului tusei; stimuleaza secretiile biliare.

Utilizare: in mod traditional in enterocolite, balonari, helmintiaze, anorexie, bronsite, astm, tuse de diverse etiologii.

Mod de preparare: Infuzie. Se toarna o cana de apa clocotita peste 1 lingura produs, se acopera 10-15 minute, apoi se strecoara si se consuma la temperatura camerei.

Mod de administrare: 2-3 cani/zi.
Legenda
Acesta s-a nascut, spune legenda, din lacrimile pricinuite Elenei din Troia de dezastrele aduse de frumusetea ei trufasa. In tarile anglo-saxone, se pretindea ca zanele adora aceasta planta aromatica. Grecii si romanii o ardeau in timpul ceremoniilor rituale. Teofast si Dioscoride considerau aceasta planta ca fiind tonic si antispasmodic pentru caile digestive. Pentru Pliniu, acesta era un antidot impotriva muscaturilor de sarpe si a "otravii pricinuite de creaturile marine", precum si un remediu impotriva durerilor de cap. Pentru medicul Trousseau, acesta era considerat un "inamic al toxinei".