Home > Produse > Ceaiuri Traditionale > Ceai de chimen
Ceai de chimen
e 80g
Compozitie: fructe de chimen - Carum carvi L., fam. Apiaceae.

Actiune: carminativa, stimulenta a functiilor gastrice, diuretica, fluidifianta a secretiilor bronhice, vermifuga; stimuleaza secretia de lapte la lauze.

Utilizare: in mod traditional, in balonari, colici - mai ales la copii, anorexie, afectiuni renale, bronsite, viermi intestinali, in alaptare.

Mod de preparare: Infuzie. Se toarna o cana de apa clocotita peste 2 lingurite de fructe, se acopera 10-15 minute, se strecoara si se consuma la temperatura camerei.

Mod de administrare: 2-3 cani/zi, inainte de masa.
Legenda
In Alpii Tirolezi, locuitorii credeau in existenta unor nimfe ale copacilor - denumite "Fängge", asemanatoare intrucatva cu driadele din mitologia greaca. Se credea ca ele erau foarte dornice de sange, motiv pentru care drumurile prin padure la vreme de noapte, erau considerate foarte periculoase pentru oameni. Pentru a le putea omora, trebuia sa se rasuceasca crengile copacilor, sau sa li se desprinda coaja. Acestor fapturi supranaturale le placea foarte mult painea proaspata si faceau orice pentru a o obtine. Ca sa se apere de ele, oamenii puneau in paine chimen, mirodenie pe care ele o detestau si le punea pe fuga.
Sumerienii antici credeau in proprietati magice ale chimenului, umplandu-si gura cheii cu seminte de chimen dulce ca sa nu intre fantomele.